Var hittar jag instruktion för att komma igång med tvåfaktorsautenticering på registrarwebben? - Kunskapsbas / Bli registrar - Support Portal | Registry Services

Var hittar jag instruktion för att komma igång med tvåfaktorsautenticering på registrarwebben?

Uppdaterad 29 May, 2020

Tvåfaktorsautenticering är obligatoriskt för att kunna logga in på registrarwebben, https://registry.se/

Första gången en webbanvändare loggar in måste nedanstående steg genomföras.

1. Börja med att ladda ner appen Authy, Google Authenticator, Microsoft Authenticator eller motsvarande till din smartphone. De tre apparna ovan är kostnadsfria och laddas ner från telefonens ”app store”.

2. Gå till login-sidan på registrarwebben, https://registry.se/

3. Fyll i användarnamn och lösenord för registrarwebben. Är du både .se och .nu registrar så är det användarnamn och lösenord som tidigare tillhörde .se:s registrarwebb som ska användas. Om du fått ett personligt användarkonto anger du inloggningsuppgifterna kopplade till det kontot.

4. Klicka på "Logga in".

5. Sida med QR-kod och ett kodfält visas.

6. Öppna appen du valt att ladda ner enligt steg 1 på din mobiltelefon. Scanna QR-koden som visas på sidan. Kontot har lagts till och kan nu hämta auktoriseringskoder via appen.

7. Fyll i koden som visas i mobiltelefonen i kodfältet på sidan.

8. Klicka på "Skicka".

9. Du loggas nu in och kan ta del av registrarwebbens tjänster.

10. Fortsättningsvis sker inloggningen genom att fylla i användarnamn och lösenord för registrarwebben på login-sidan. Efter det visas en sida där auktoriseringskoder från appen ska fyllas i, klicka på "Skicka" och inloggning sker.