Does Registry Services have a function to bulk update domains? - Kunskapsbas / Teknik - Support Portal | Registry Services

Does Registry Services have a function to bulk update domains?

Uppdaterad 21 May, 2020

Exempelvis avseende teknisk kontakt där inte registraren kör namnservrarna?

Nej, Registry Services har inte en särskild funktion för "massuppdateringar" för någon typ av objekt. Uppdateringar görs via EPP oavsett om det rör en eller flera uppdateringar. Funktion, script eller dylikt för "massuppdateringar" är något registraren får ta fram själv.

Vilka namnservrar som domännamnet är utpekat till har ingen betydelse huruvida en registrar kan koppla en teknisk kontakt eller inte. Att koppla en kontakt är en uppdatering av domänobjektet, detsamma gäller för en ändring av domänobjektets namnservar. Det som krävs är däremot att registraren förvaltar domänobjektet i fråga. Om däremot uppdateringen gäller en specifik namnserver (hostobjekt), till exempel tillägg av IP-adress är det intressanta vilken registrar som förvaltar det hostobjekt som ska uppdateras.