Kan man uppge annat identifikationsnummer än organisations- eller personnummer under .se eller .nu? - Kunskapsbas / Rutiner / Nyregistrering av domäner - Support Portal | Registry Services

Kan man uppge annat identifikationsnummer än organisations- eller personnummer under .se eller .nu?

Uppdaterad 21 Mar, 2024

Innehavarens organisationsnummer eller personnummer ska alltid anges om sådant finns.

I vissa länder får personnummer inte hanteras på detta sätt och det är då inte möjligt att uppge det i ansökan. I dessa fall ska motsvarighet till sådan identitetsbeteckning lämnas. Det kan till exempel vara innehavarens passnummer eller annan typ av ID-handlings identifieringsnummer.

Observera dock att när passet eller ID-handlingen löper ut och inte längre är giltigt så behöver innehavaruppgiften uppdateras med en ny giltig ID-handlings identifierings- eller passnummer.

Annan unik identifieringsuppgift kan i nuläget lämnas för .nu-domäner men observera att det inte innebär att man kan uppge en registrarspecifik unik identifierare. Det måste vara en identifierare som kan kopplas till innehavaren oberoende vilken registrar domäninnehavaren är registrerad hos. Detta krav finns eftersom identifieraren medföljer vid ett byte till ny registrar. Den nya registraren har då inte möjlighet att identifiera innehavaren utifrån en identifierare som endast den tidigare registraren kan verifiera.