Vad är Automatiserad DNSSEC? - Kunskapsbas / Tech / Automatiserad DNSSEC - Support Portal | Registry Services

Vad är Automatiserad DNSSEC?

Uppdaterad 5 Jul, 2023

Tjänsten inför en automatiserad administration av DNSSEC-nycklar via så kallade CDS-poster. Tekniken låter innehavaren av en .se- eller .nu-domän automatisera uppdateringar av DNSSEC-konfigurationen, till exempel vid byte av signeringsnycklar eller byte av registrar.

Vem vänder sig tjänsten till?
Den vänder sig i första hand till DNS-operatörer som tillhandahåller DNS-tjänst för företag och privatpersoner. Även registrarer kan använda sig av tjänsten, men för dem är det i normalfallet enklare att genomföra önskade uppdateringar via EPP.