Vad sker med kontakter till domännamn då innehavare byter registrar? - Kunskapsbas / Rutiner / Byte av registrar - Support Portal | Registry Services

Vad sker med kontakter till domännamn då innehavare byter registrar?

Uppdaterad 6 Maj, 2020

Registryt hanterar inte längre kontakter såsom admin, billing och tech på grund av GDPR. Kontakter med dessa roller kan inte längre kopplas mot domänobjekt på registry-nivå. Objekt såsom kontakter och hostar som är okopplade raderas rutinmässigt efter 30 dagar.

Till ett domännamn (domänobjekt) är det en innehavare kopplad, ett kontaktobjekt. Kontaktobjektet består av olika kontaktuppgifter som rör innehavaren och har en identifierare i systemet, ett så kallat kontakt-ID.

I samband med byte av registrar flyttas domänobjektet till den mottagande registraren. Det innebär att efter byte av registrar så är det den mottagande registraren som förvaltar domänobjektet och kontaktobjektet för innehavaren. Det betyder att registraren kan administrera domän- och kontaktobjektet via EPP. När det gäller innehavaren skapas ett nytt kontaktobjekt (kontakt-ID) som innehåller uppgifter om innehavaren.